Voor kinderen

Kinderen-kleuren Steentjes slijpen

Regelmatig organiseren we speciale activiteiten voor kinderen. Wist je dat je ook je verjaardag kunt vieren in ons museum?

Kinderactiviteit

Op elke eerste zondag in de maand is er een leuke activiteit. Je maakt dan op een bijzondere manier kennis met geologie of de natuur. Je maaksel mag je natuurlijk meenemen naar huis.

De activiteiten zijn geschikt voor kinderen van 6 jaar en ouder. Voor kinderactiviteiten geldt een toeslag van 1 euro voor materiaalkosten boven de entreeprijs van het museum.

Je bent welkom vanaf 13.00 uur.

zondag 1 november
Vulkaantjes maken

Uit een vulkaan komen gesmolten gesteente, gas en brokstukken van gesteente naar buiten. Met dit materiaal wordt vaak een berg gevormd.

In het Geologisch Museum kun je op zondag 1 november een eigen vulkaan maken. Deze vulkaan maken we van klei. Met begroeiing wordt hij levensecht. De vulkaantjes laten we ook echt uitbarsten. Als dat maar goed gaat...

Uiteraard gaan we in deze coronatijd aangepast te werk.
- max. 6 kinderen tegelijk aan de slag
- 1 volwassen, veelal (groot-)ouder per kind, in de ruimte van de activiteit.
- ieder kind werkt met zijn/haar eigen setje materiaal
- als het weer het toelaat: buiten, op de binnenplaats.

Bij drukte....
Soms komen er zo veel kinderen af op de activiteiten dat ze niet allemaal tegelijk aan de slag kunnen. Dat is helemaal niet erg: in het museum is zo veel te zien en je kunt natuurlijk ook naar de nagebouwde prehistorische grot gaan en luisteren en kijken naar wat er over onze voorgeschiedenis verteld wordt.

Geo-partijtjes

Valt er wat te vieren? Kinderen vanaf 7 jaar zijn van harte welkom om in het museum hun verjaardagspartijtje te vieren. In ongeveer 1,5 uur wordt het groepje vriendjes/vriendinnetjes een leuk en leerzaam programma geboden. Dit bestaat uit:

  • Een presentatie met keuze uit:
    - "Fossielen vertellen" met een diavoorstelling “Een dooie dino wordt fossiel”.
    - "Het ontstaan van het leven"
  • Een rondleiding langs de boeiende tentoonstellingen in het museum
  • Zelf fossielen maken
  • Een "meeneemsteen" uitzoeken in de stenenbak
  • Een glas fris.

Het programma wordt aangepast aan de leeftijd en de interesses van de kinderen.

Kosten
Per kind: € 6,50
Per volwassene: € 6,50

De folder is bij het museum verkrijgbaar.

Aanvragen en inlichtingen bij Mevr. Joke van Hamersveld. (zie contactinformatie onderaan de pagina)

Geodes zagen

Op zondagmiddag kun je in het atelier geodes laten zagen. Naast de kostprijs van de geode zijn aan het zagen geen extra kosten verbonden. Op andere middagen kan dit alleen als er op dat moment medewerkers aanwezig zijn die ervaren stenenzagers zijn. Informeer bij de receptie naar hun beschikbaarheid.
Op zaterdag 24 oktober kun je in ieder geval een geode laten zagen.

Kindertentoonstelling

kindertentoonstelling

In ons museum kun je mooie verzamelingen van stenen, fossielen en mineralen bekijken.
Verzamel jij ook scherfjes, botjes, stenen, fossielen of zelfs mooie sierstenen? Dan mag je je eigen verzameling een tijdje tentoonstellen in ons museum. Voorwaarde is wel dat het bij ons museum past én dat je er zelf kaartjes bij maakt, zelf geschreven.

Laat je naam en telefoonnummer achter bij de receptie van het museum, dan belt een van de medewerkers je terug voor een afspraak.
Tel.: 035 – 538 25 20 na 13.00 uur.

Mevr. Joke van Hamersveld
Telefoon: 06-44702209
E-mail: