Museummedewerker worden

Bent u op zoek naar vrijwilligerswerk in een prettige en stimulerende omgeving dan kan het Geologisch Museum Hofland zeker iets voor u betekenen! Een museum zoals het onze, dat geheel op vrijwilligers draait, is altijd op zoek naar versterking.

Er zijn zeer uiteenlopende taken te vervullen om dit museum goed te laten functioneren. Heeft u interesse of wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op. Wij kunnen altijd enthousiaste nieuwe medewerkers gebruiken.

Hieronder worden diverse functies beschreven.

Procedure

Hebt u interesse in een museumfunctie, of wilt u meer weten? Neem dan allereerst contact op met de heer D. Borger (zie contactinformatie onderaan de pagina). U kunt met hem een afspraak maken voor een eerste gesprek, waarbij u informatie ontvangt over het museum en u een algemene rondleiding krijgt.

Na deze introductie is het mogelijk om u op te geven voor een opleidingstraject als kandidaat-medewerker. De intakecoördinator zal dan samen met u vaststellen in welke activiteit u als kandidaat-medewerker verder begeleid en ingewerkt zult worden. Veelal volgt dan binnen 3 maanden - bij wederzijdse genoegdoening - de aanstelling tot officieel museummedewerker. U verplicht zich dan wel om gemiddeld minstens één dagdeel per week voor minimaal een halfjaar vrijwillig aan het museum te besteden.

Vacante functies

Voor een aantal speciale functies waarvoor we vrijwilligers zoeken vindt u hieronder een nadere beschrijving.

Staat de functie die u voor ogen hebt daar niet bij, maar denkt u toch een wezenlijke bijdrage te kunnen leveren, neemt u dan vooral contact op.

Medewerker Collectiebeheer Fossielen

Klik hier voor meer informatie.

Medewerker Geo Kinderpartijtjes

Klik hier voor meer informatie.

Medewerker Buitengids heidewandeling

Klik hier voor meer informatie.

Receptie en winkelmedewerker

Klik hier voor meer informatie.

PR-medewerker

Klik hier voor meer informatie.

Medewerker collectiebeheer mineralen en gesteenten

Klik hier voor meer informatie.

Dhr. D. Borger
Telefoon: 035 - 6234631
E-mail: